logo

Tuleje do produkcji kebabów

Tuleje są zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie powlekane złotą lub srebrną folią aluminiową, która w 100% sprawdza się w procesie pakowania, mrożenia, a także w procesie finalnym – opiekaniu. Oferowany przez nas produkt znajduje zastosowanie przede wszystkim w przetwórstwie mięsnym oraz gastronomii. Wykorzystanie folii aluminiowej zapobiega przedostawaniu się wilgoci oraz tłuszczu do tulei,co wydłuża jej żywotność. Właściwość ta przekłada się na finalny smak oraz wygląd mięsa. Folia aluminiowa posiada atest dopuszczający ją do bezpośredniego kontaktu z towarami spożywczymi.

Standardowo wykonywane tuleje dla producentów kebabów mają średnicę 17,4 mm oraz grubość ścianki 2,8 mm. Przycinamy je na dowolne długości. Możemy wykonać tuleje o innych parametrach w zależności od zapotrzebowania. Gilzy pakowane są po 168 sztuk w kartonie.

Zajmujemy się również dystrybucją folii spożywczej przeznaczonej do pakowania kebabów. Folia ta, dzięki zastosowaniu najwyższej klasy komponentów, nie przywiera do mięsa podczas procesu mrożenia. Co więcej, znakomicie zabezpiecza je przed negatywnymi czynnikami zewnętrznymi. Wysoka jakość oferowanej przez nas folii została zaakceptowana i doceniona przez niemieckich oraz tureckich producentów kebabu.

Parametry folii:

  • grubość – 12 mikronów
  • szerokość – 290mm
  • długość – dowolna